Fjolårets stora lansering på Xbox One, Halo: The Master Chief Collection, släpptes trasigt. Offline fungerade spelet som det skulle, men så fort spelaren kopplade upp sig och letade någon att spela med uppstod problem.

Utvecklarna 343 Industries har i flertalet gigantiska uppdateringar sökt lösa problemet. I lördags kom beviset för att bekymren kvarstår när 343 Industries på Twitter lät meddela att första cupen i Halo Championship Series ställs in på grund av s.k. ”joinability issues”, det vill säga just de problem som spelet drogs med redan vid lanseringen i fjol.

Detta är såklart pinsamt för både 343 och Microsoft. Halo är inte vilket varumärke som helst, och är det något som gjort Halo stort genom åren är det just dess onlinedel. Att detta fortsätter att krångla i The Master Chief Collection är minst sagt besvärande. Av Twitterkommentarerna att döma är tålamodet från gamers uttömt.

Frågan är hur detta kommer att påverka intresset för Halo 5. Redan i Halo 4 kunde vi se ett vikande inrtesse för onlinespel kort efter lanseringen. Det var ett trendbrott efter att tidigare Halo-spel levt vidare online i många år.

343 gör nog klokt i att lägga all sin tid och energi på att få Halo 5 inte bara färdigt utan helt. Såväl offline som online. Annars kommer priset att bli högt.

(Visited 70 times, 1 visits today)