De stationära spelkonsolerna har länge haft det motigt i Japan. Vissa trodde att det skulle gå bättre för PlayStation 4, särskilt givet dess mottagande i resten av världen, men faktum är att den under långa perioder sålt lika dåligt som eller rent av sämre än Wii U.

Förklaringen är lika enkel som logisk: det har saknats spel som japanerna vill ha. Lanseringslineupen till PS4 var väldigt västerländsk och det har sedan dess inte släppts några som tilltalar den japanska publiken.

Den 11 december släpptes dock socialutgåvan av Dragon Quest Heroes och den tycks ha haft effekt. PS4 hoppade från runt 20 000 till 68 000 sålda enheter den veckan. Det är den enskilt bästa veckan sedan lanseringen i februari.

Med två veckor kvar på året och 900 000 sålda konsoler kan Sony nu sikta på att passera miljonen sålda innan nyår.

(Visited 47 times, 1 visits today)