Det är oftast likadant varje gång. När jag har klarat ut ett spel som är långt eller halvlångt, med mina mått mätt 12 timmar och uppåt ungefär, hamnar jag i ett slags vakuum. Det är svårt att börja på ett nytt spel. Jag hoppar runt innan jag slutligen hittar rätt och kommer in i ett spel igen.

I dessa lägen är det inte så dumt att ha några kortare spel tillhands. Det vimlar av korta men bra indieäventyr och genrevariationen är stor. Här är några!

Return to Grace
En väldigt kort och fokuserad upplevelse med bra dialog, utsökta miljöer och, som så ofta, ett mysterium att lösa. Finns på Game Pass så kolla in det!

Under the Sea
Gillar du lugnet under havsytan är detta något för dig. Uppgifterna vi får utföra är ofta lite väl alldagliga för att engagera, men jag gillar miljöerna och huvudkaraktären.

Hoa
Denna lilla bagatell är faktiskt lite mer än man i förstone tror. Det är en närmast meditativ upplevelse mer än en engagerande utmaning. Hoa inte kräver maximal uppmärksamhet eller ansträngning från spelaren. Men upplev det till slutet för där händer det plötsligt saker.

The Invincible
Ensam på en främmande planet i jakt på svar och andra överlevande kollegor. Denna vandringssimulator är ytterst stämningsfull och gåtfullheten och den extrema miljön tillhör höjdpunkterna.

What Remains of Edith Finch
Ett av de allra bästa spelen år 2017. Det innehåller ett antal sagor eller fragment ur en familjs tragiska liv. Kontrollen är inte den bästa, men fokus här är inte gameplay utan att sugas med i berättelsen. Den griper tag och vissa scener kommer finnas kvar hos dig långt efteråt. Sällan har ett så kort spel påverkat mig så mycket.

Cocoon
Årets spel 2023 enligt somliga. Detta pusselspel är onekligen något alldeles extra. Nästan svårt att beskriva och definitivt något alla med fäbless för pussel och unika små äventyr som överraskar.

Bramble: The Mountain King
En av fjolårets stora positiva överraskningar var svenskutvecklade Bramble. Jag hade förväntat mig ett atmosfäriskt spel men inte en så här genomarbetad berättelse, strålande design och underhållande bossfajter. Allt i ursvenska miljöer. Nosar på toppbetyg.

Planet of Lana
Det som på ytan verkade vara blott ännu ett vackert litet äventyr utan djup visade sig vara så mycket mer. Planet of Lana släpptes nyligen även till Switch och PS5.

Promenade
Kanske inte bästa indiespelet jag lagt labbarna på, men ändå värt sin lilla tid. Inte minst för dess handtecknade look.

Promenade skrämmer inte slag på någon.
(Visited 93 times, 1 visits today)