… och det inkluderar de avdelningar som sysslar med att se till att Xbox-spel släpps i den fysiska handeln.

Det är bråda tider i spelbranschen just nu. Pandemin var en tuff tid för många branscher, men spelbranschen blomstrade och många överanställde förmodligen. Delvis är det därför som vi ser personalneddragningar på så många håll just nu. Microsoft är alltså inget undantag. Av de 22 000 personer som arbetar med spel hos Microsoft får 1900 gå efter att uppköpet av Activision, Blizzard och King blev klart i oktober.

Vid en jättesammanslagning av detta slag är det naturligt att kapa tjänster. Vissa funktioner, som HR, ekonomi och annat, finns det nämligen flera av när företag går ihop, vilket är omotiverat.

Men detta är större än så. Att Xbox kapar enheter som sysslar med fysisk speldistribution, vilket är enligt Jez Corden som brukar ha koll, är i linje med Microsofts vision av en helt digital framtid, och därmed inte ett dugg förvånande. Nyligen fick vi veta att Hellblade II endast släpps digitalt och, tyvärr, kan vi se förvänta oss att detsamma kommer gälla andra kommande Xbox-titlar.

Det kan vara så att Xbox outsourcar denna del. Det är inte omöjligt. Men det ligger lite för mycket i linje med Microsofts vision för att inte tro att de faktiskt tänker lägga ned fysisk media helt och hållet, åtminstone på några års sikt.

(Visited 65 times, 1 visits today)