Välj en sida

Jag har återkommit gång på gång till mina bryderier kring vilken konsol jag ska köpa senare i år, PlayStation 5 eller Xbox Series X, och hela tiden sagt att det är spelen som avgör. Hittills är det väldigt tomt.

I takt med att alltfler delat med sig av sina upplevelser av sina respektive konsoler under de senaste månaderna har jag tagit del av fler och fler små bekymmer med PS5. Det rör allt ifrån ett rörigt gränssnitt, en ganska högljudd fläkt (vilket är absurt med tanke på hur stor konsolen är) och kanske värst av allt: driftingproblem i DualSense.

Handkontroller som driftar är något man kan bli galen på, därför är det oroväckande att det verkar vara ett problem med DualSense. Hur vanligt det är vet jag dock inte, mycket tyder på att det inte är fråga om enstaka fall.

Men alla dessa uppgifter från seriösa spelare som haft PS5 sedan den släpptes har gjort mig tveksam till att köpa den i år. Paul Tassi har berättat varför han går från PS5 till Xbox Series X för allt utom Sony-exklusiva titlar.

Jag skulle gärna se att Sony släppte en slimmodell illa kvickt eftersom PS5 är så gräsligt stor, men det lär dröja något år åtminstone.

Så – då återstår Xbox Series X, som jag faktiskt bara hört positivt om från dem som köpt den. Quick Resume är en funktion som PS5 saknar och som jag redan vet att jag kommer älska eftersom jag hoppar mellan flera spel samtidigt i dag.

Om jag köper Xbox först och om DualSense nu inte är så där fantastisk som vi först fick intryck av, lär det mesta av min speltid vara på Xbox under ännu en generation.

Det som krävs för att jag ska slå till är intressanta Series X/S-exklusiva titlar. Jag hoppas att vi får åtminstone någon i år. Gärna Forza Horizon 5, som i så fall borde visas upp på årets digitala E3-event. Om spelen uteblir kommer det bli svårt att motivera ett köp, men troligen lär jag slå till ändå.

(Visited 84 times, 1 visits today)