Välj en sida

PlayStation 5 och Xbox Series S/X har varit ute i fyra månader nu. De är, frånsett Series S, fortfarande svåra att få tag i och så kommer det vara ett bra tag framöver.

Det finns därför all tid i världen att fundera över vilken man ska köpa när de väl finns tillgängliga. Här och nu finns det nämligen knappt något nytt och spännande att spela på någon av dem.

För mig brukar det vara ganska enkelt att välja konsol. Det var lika självklart att välja Xbox som Xbox 360, och jag hade inte ett dugg svårt att bestämma mig för PlayStation 4. Den här gången är det mycket svårare. Jag har faktiskt ingen aning just nu vilken jag kommer köpa först.

Just nu finns det knappt något nytt och spännande alls att spela på de nya konsolerna. I sommar kommer Ratchet & Clank: Rift Apart till PS5, men det är inget spel jag köper en ny konsol för. Microsoft har utlovat fler nyheter framöver, men Xbox Series X är här och nu det bästa sättet att spela gamla Xbox-spel på. De nya spelen ligger en bit in i framtiden.

2021 lär bli förseningarnas år. Förhoppningsvis kommer en del exklusiva next gen-titlar dyka upp till senhösten, men vi får vänja oss vid tanken på att det blir ett ganska magert spelår. 2022 ser därför oerhört lovande ut.

Jag får avvakta och se vilka spelutannonseringar som sker. Eftersom jag planerar att köpa både PS5 och Xbox Series X och endast måste avgöra vilken jag ska köpa i år och vilken som får vänta till nästa, är det spelen som kommer avgöra. En exklusiv PS5-titel (som en remake av Silent Hill, som det ryktats så mycket om) eller en exklusiv Series X/S-titel (som Forza Horizon 5) blir avgörande.

Det blir förstås knepigt om ingen av konsolerna får några riktigt intressanta exklusiva spel i år…

(Visited 73 times, 1 visits today)