Välj en sida

Ett nytt Resident Evil är alltid speciellt. Även om vi exkluderar alla spinoffs har serien tagit några ganska tvära svängar genom åren. Jag är lite kluven till den väg som Capcom nu slagit in på, samtidigt som det är svårt att klaga alltför mycket eftersom produktionskvaliteten är så hög.

Jag är ännu bara några timmar in i Resident Evil Village. Tempomässigt påminner det en hel del om Resident Evil 4. Detta är inget renodlat skräckspel utan kan kallas ett actionskräckspel med högt tempo och många scriptade händelser.

Såtillvida skiljer det sig en aning från Resident Evil 7, som åtminstone under de första timmarna var smygande och jobbig skräck av ett slag vi inte sett i ett Resident Evil på ganska länge. Att Capcom valde att gå från tredje- till förstapersonsperspektiv gjorde förstås mycket för upplevelsen. Resident Evil Village har samma spelmekanik och bibehållen förstapersonsvy, i övrigt känns detta som ett annat slags spel. Jämförelsen med Resident Evil 4 är relevant. Det är sällan särskilt obehagligt, däremot ofta fullt av tunga actionfyllda strider. Till och med köpmannen är tillbaka (om än med betydligt högre BMI).

Jag hade synpunkter på fienderna i Resident Evil 7, som jag tyckte var alldeles för enformiga och tråkiga. Denna gång har Capcom valt att ge oss varulvar och vampyrer. Det känns ganska lite som Resident Evil, ärligt talat.

Däremot inte sagt att detta är ett dåligt spel. Här finns definitivt underhållande stunder, världen är ganska intressant att utforska och slottet är väl det närmaste ett klassiskt Resident Evil vi kommer.

Jag ska inte döma Resident Evil Village förrän slutsekvenserna rullat, vilket kan dröja lite eftersom jag även kämpar mig igenom backloggen. Men mina första intryck är onekligen splittrade.

(Visited 64 times, 1 visits today)