Välj en sida

För ungefär ett år sedan pluggade jag ur min Xbox 360. För gott, trodde jag. Då hade den varit inkopplad konstant sedan jag köpte den första konsolen till min dåvarande lilla 32-tums-TV i min allra första lägenhet många år tidigare.

Med en ny TV på gång hade jag inte så mycket val – jag äger nämligen den gamla modellen utan HDMI-kontakt, och nya TV-apparater har ingen komponentingång.

Nu har dock Xbox 360 gjort comeback här hemma. Jag har letat efter ett rimligt erbjudande en tid med sonen i åtanke. Även om han lärt sig att hantera en handkontroll borde Kinect passa honom utmärkt. I dag packade vi upp den sista modellen av konsolen som Microsoft lanserade, Xbox 360 E, med en Kinectkamera. Och vips var det bara att köra.

En sak kan sägas med en gång: Alla fina minnen med Xbox 360 är inte enbart nostalgi. Det är en konsol som håller väldigt bra fortfarande med massor av riktigt bra spel, en handkontroll som utklassade konkurrenternas och fortfarande är en av de bästa någonsin.

Kinect, då? Tja… En kul pryl som led av tydliga tekniska begränsningar. Perfekt för en person som ännu inte fyllt fyra, således.

(Visited 96 times, 1 visits today)