Välj en sida

Sega har en bra och växande webbshop i Europa där de säljer samlarföremål med Sega-tema. Allt från badankor till kläder och samlarfigurer. Jag har handlat ett antal figurer och prylar därifrån, och det är hög kvalitet på grejorna.

Nu är de på väg att släppa en väldigt fin Sonic-figur med Sonic Adventure-tema. Ja, det är en kopia av omslaget till det klassiska Dreamcast-spelet. Den släpps i tre olika varianter med lite olika pris och är tillgänglig i oktober.

Man kan undra varför Sega släpper den just i år. Det är 25 år sedan Sonic Adventure släpptes i Japan dagen för julafton 1998. Spelet var ett lanseringsspel tillsammans med Dreamcast när konsolen släpptes i väst i september respektive oktober året efter.

Jag körde om spelet i fjol (intryck här) och kunde efter många år konstatera att det var ett spretigt men modigt spel från Sonic Team. Jag skulle inte alls utesluta att Sega har en remake av Sonic Adventure i görningen, även om det kanske är mer önsketänkande än något annat.

Äntligen får Sonic Adventure lite kärlek av Sega.
(Visited 73 times, 1 visits today)