Där kom lanseringsdatumet. På Sonys showcase i går fick vi äntligen en gameplaytrailer från Alan Wake II. Och ett lanseringsdatum. Den 17 oktober släpps Remedys uppföljare till det klassiska Xbox 360-spelet till PC (hos Epic), PS5 och Xbox Series X/S. Men det finns en hake.

Remedy har nämligen beslutat att Alan Wake II enbart ska släpps digitalt. Ingen fysisk release, alltså. Detta enligt uppgift för att hålla nere priset på spelet, som får det rekommenderade priset 50 dollar på PC och 60 dollar på konsol.

Det är många fans som har blivit besvikna över detta beslut. Många vill fortfarande ha sina spel i hyllan, och själv hade jag svaga förhoppningar om en samlarutgåva. Det första Alan Wake fick trots allt en ganska fin specialutgåva (passande nog i ett fodral som liknar en bok).

THQ Nordic har erbjudit sig att hjälpa till med en fysisk lansering, de gjorde det trots allt för den fysiska PC-releasen av det första spelet. Så det kanske finns ett litet hopp ändå. Att inte ge fansen en chans att köpa spelet fysiskt vore ett stort misstag.

Vad själva spelet gäller är jag däremot oerhört hypad. Det ser väldigt stämningsfullt ut. Definitivt mycket Alan Wake-känsla. Ska bli härligt att sätta tänderna i detta när höstmörkret har lagt sig över vårt land.

(Visited 71 times, 1 visits today)