Jag har börjat inse något med stigande ålder: jag är inte lika duktig på TV-spel som jag en gång var. Ålderskrisen är ett faktum.

Visserligen har jag nog aldrig varit en stjärna, spel har alltid varit ett roligt intresse för mig och inte en dödlig seriös hobby. Men jag har ändå varit hygglig på vissa spel i vissa genrer, däribland plattforms- och racingspel. Samtidigt har jag hankat mig fram hjälpligt i andra, som FPS där Halo närmast utgjort ett undantag från mängden spel i genren där jag är rätt värdelös. Av någon anledning har jag alltid kommit väl överens med Master Chief.

När jag nu spelar om spel som jag vet att jag klarade galant förr om åren blir det smärtsamt tydligt. Jäklar, jag har blivit långsam! Mina reflexer är inte vad de en gång varit.

Jag skulle kunna skylla detta på att jag numera spelar på kvällarna, ofta sömndrucken efter en lång nattning av barn som inte sällan leder till att jag själv somnar. Eller att jag har för mycket annat i tankarna som gör mig disträ. Eller att jag helt enkelt är lite för oengagerad och låter mig distraheras av både datorn och mobiltelefonen samtidigt som jag spelar.

Allt detta stämmer visserligen. Men jag tror inte att det förklarar allt. Dessvärre tror jag att jag har blivit lite slö med åren. Lite långsam i reaktionen. Kort sagt: gammal.

Nu är jag ju inte 82 år, tack och lov, så jag tror ändå att det finns lite krut kvar. Men min försämrade reaktionssnabbhet gör att jag får kämpa mer med spel som jag klarade utan större ansträngning förr. Kanske har det också att göra med att jag spelar betydligt kortare sessioner med längre uppehåll och därmed inte ges tid att komma in i varje spel tillräckligt.

Nåväl. Jag får väl helt enkelt spela fler spel som Hoa och Gris.

(Visited 81 times, 1 visits today)