Utannonseringen av Alan Wake II är när jag tänker på det ett av de största avslöjandena bland spel någonsin för min del. Förmodligen slaget endast av Shenmue III. Men när det sades att det skulle släppas redan under 2023 blev jag skeptisk. Jag minns hur långdragen utvecklingen av det första Alan Wake var, och nu utvecklar Remedy ett spel till en ny generations konsoler igen.

Nu ryktas det dock allt hetare om att utvecklingen av Alan Wake II är långt gången och att spelet faktiskt börjar bli klart. Remedy ska ha klargjort för sina investerare att spelet släpps i år. Det är förstås väldigt spännande att höra.

Enligt insidern Nick Baker är Alan Wake II ett riktigt ”next-gen showcase”, och det skulle inte förvåna. Oavsett om du spelar på PC, PlayStation 5 eller Xbox Series X/S är chansen alltså ganska stor att du får möjlighet att ta del av den plågade deckarförfattarens fortsatta eskapader senare i år.

Remedys spel äringa omedelbara publikfriare. Det första Alan Wake släppte exklusivt till Xbox 360 och var ingen omedelbar hit. Vid sidan om sidospåret American Nightmare har Remedy släppt remastern till Xbox One, Xbox Series X/S och PlayStation 4/5. Några siffror på hur försäljningen har gått har jag inte sett.

Det ska därför bli spännande att se hur Alan Wake II klarar sig i konkurrensen. Vi fans är inte jättemånga, och Control blev som det verkar ingen stor kommersiell succé (även om Remedy klarade biffen ändå tack vare stöd från Epic).

Remedy har uppdaterat sin logg. Jag gillar’n! Genom att röra sig
både framåt och bakåt speglar den väl vilken sorts spel Remedy står för.
(Visited 75 times, 1 visits today)