Välj en sida

Sony har utannonserat att de nu har sålt mer än 30 miljoner PlayStation 5-konsoler till kund, så kallad ”sold through”.

Är det bra? Ja. Är det rekord? Nej, inte direkt. PS4 stod på runt 36 miljoner motsvarande tid in i sin generation, men vi vet att PS5 har varit väldigt svår att få tag i och om den funnits att köpa i butik för alla som vill ha den hade vi sannolikt sett helt andra försäljningssiffror.

Som vi redan konstaterat har PS5 redan skaffat sig ett övertag mot Xbox Series X/S på förhållandet 2:1. Och snart släpps PSVR2, som kommer förtjäna en egen bloggpost.

Detta betyder inte att Xbox har problem, men 2023 måste bli ett riktigt bra år om Microsoft ska kunna vara konkurrenskraftiga mot Sony. Vi vet ännu inte hur det går med uppköpet av Activision Blizzard, affären har fastnat i den amerikanska byråkratin, men 2023 dräller av riktigt lovande spel som släpps direkt på Game Pass under året. Starfield är bara ett av dem.

(Visited 66 times, 1 visits today)