Välj en sida

Sedan Naughty Dog släppte sitt första Uncharted till PlayStation 3 år 2007, har de släppt totalt sju spel i två olika serier: fem Uncharted-spel och två The Last of Us. Och då har jag inte räknat in det Uncharted som kom till PS Vita. Därtill har det släppts två Uncharted-samlingar och två stycken remasters/remakes av The Last of Us. Det har minst sagt varit fullt fokus på dessa två varumärken.

Nu är frågan om dessa serier ska fortsätta leva eller om Naughty Dog vill göra något helt nytt. Det skulle finnas en logik i att smida medan järnet är varmt. HBO-serien om Joels och Ellies resa har mött stor uppskattning hos både kritiker och fans, och dessutom fått försäljningen av spelen att skjuta i höjden. Fler säsonger än bara två skulle förutsätta ett spel till.

Från Naughty Dogs Neil Druckmann har budskapet varit lite skiftande. Det finns några idéer till ett The Last of Us Part III, men det pågår ingen aktiv utveckling. Uncharted är de däremot färdiga med, säger han. Men det betyder inte nödvändigtvis att vi aldrig får se Nathan Drake igen. Varumärket kan ju lånas ut och ett Uncharted 5 utvecklas av en helt annan studio. Sony lär vara ovilliga att pensionera en så given kassako.

Givet studions storlek kanske det kan vara möjligt att samutveckla ett nytt spel med The Last of Us Part III. Jag vet inte. Men personligen skulle jag gärna se att Naughty Dog satte sig ned och skapade något helt nytt. Ett nytt IP, helt enkelt.

Studion är extremt talangfull och det vore roligt att se dem skriva en ny berättelse med nya karaktärer. Ett klassiskt äventyrsspel i tredje person, det som de gör allra bäst.

(Visited 89 times, 1 visits today)