Välj en sida

Sonic Frontiers släpptes för fem veckor sedan. Recensionerna har varit överlag positiva, men hur har spelarna tagit emot försöket att ta igelkotten in i en öppen värld?

Ganska bra, skulle det visa sig. Sonic Team har stolt avslöjat att spelet har sålts i över 2,5 miljoner exemplar. Det är riktigt, riktigt bra.

För att få lite perspektiv är detta den bästa start som ett Sonic-spel har fått sedan Mega Drives glada dagar. Sonic brukar sälja bra, men det är över tid. En sådan här rivstart är nästan unik, och den innebär att Sonic Frontiers har goda möjligheter att bli ett rekordspel för Sonic Team på något års sikt.

Roligt för Sonic Team och Sega. Detta behövde de verkligen. Dels ekonomiskt, men också efter att de trampat snett i så många tidigare spel. Detta är en form av upprättelse, och den är välförtjänt. Sonic Frontiers är nämligen den bästa Sonic-spelet i 3D sedan Sonic Adventure, alltså på nästan 25 år.

Förhoppningsvis kan denna fina start ge utvecklarna arbetsro att pumpa ut lite DLC och råg i ryggen att bygga vidare på en uppföljare.

Läs även:
Min recension av Sonic Frontiers.

Sonic Frontiers slog sig som första Sonic-spel in på en fjärdeplats på november månads NPD.
(Visited 125 times, 1 visits today)