Välj en sida

I Nintendos senaste kvartalsrapport meddelas att det har sålts 3,3 miljoner Switchkonsoler, vilket råkar vara exakt det antal som Sony presenterade för sin PlayStation 5 under samma kvartal.

Switch har nu passerat 114 miljoner sålda enheter sedan lanseringen 2017, vilket gör den till den tredje bäst sålda spelkonsolen genom alla tider. Framför sig har den endast PlayStation 2 (155 miljoner) och PlayStation 4 (117 miljoner). Före jul kommer Switch definitivt passera PS4. Bara som en referensram: Switch har sålts i över 100 miljoner fler enheter än Wii U mäktade med.

Försäljningen saktar dock in. Switch sålde 19 procent sämre än motsvarande tid i fjol. Det är inte så konstigt att en konsol som snart fyller sex år börjar tappa fart. Switch har fortsatt att sälja bra även efter sin femårsdag, vilket Nintendos konsoler traditionellt sett inte brukar göra.

Spekulationerna om när efterföljaren till Switch lanseras kommer ta fart i takt med att försäljningen dalar. Vi lär dock inte få höra ett pip om någon ny konsol från Nintendo under 2023.

Mer sannolikt är att vi tidigast 2024 får se vad Nintendo har i görningen. Då fyller Switch sju år. Om nu inte Nintendo hoppas förlänga livet på konsolen ytterligare genom att släppa en uppgradera modell som det ryktats om så länge. Fast det är nog lite för sent för det nu.

Min Switch är alltjämt endast sporadiskt använd. Jag hinner helt enkelt inte dyka ned i de spel som ändå finns där när det kommer så många spel till Xbox Series X/S via Game Pass – samtidigt som jag kör igenom min stora backlogg. Switch passar ganska dåligt in i min livssituation för närvarande. Men det är en trevlig konsol, och förr eller senare ska jag väl kunna ge Switch den tid den förtjänar.

Galet!
(Visited 84 times, 1 visits today)