Välj en sida

Phil Spencer har blivit känd för att gömma saker i bakgrunden på sin hylla när han medverkar i media. Han lyckades exempelvis ställa en Xbox Series S i bakgrunden innan konsolen ens utannonserats, och ingen märkte det. Nu är folk mer på sin vakt, så när han lade ut nedanstående bild såg vissa genast något spännande på översta hyllan.

Sedan en tid tillbaka arbetar Microsoft på en egen streamingbox. Eller en streaming-Xbox, om man så vill, med arbetsnamnet Keystone (varför är deras arbetsnamn alltid snyggare än det verkliga namnet?). Det är svårt att tro att det inte är just Keystone som vi ser på hyllan på Spencers kontor i den tweet han postade.

Microsoft har redan lanserat en Xbox-app till Samsungs nya TV-apparater och skärmar. När Keystone släpps vet vi inget om, och givetvis inte vad prislappen landar på heller. Men Microsofts strategi är uppenbar: att göra Xbox tillgänglig för så många människor som möjligt. Eller som Phil Spencer brukar säga: att ge folk valmöjligheter.

Vi som föredrar våra konsoler hoppas förstås att Microsoft inte överger oss. Med tanke på att Microsoft under 2021 drog in nästan 3 miljarder dollar på Game Pass, och den tjänsten teoretiskt sett kan göras tillgänglig på vilken skärm som helst världen över, ligger det i farans riktning.

Tidigare bloggat:
När blir Xbox bara en app?

(Visited 81 times, 1 visits today)