Välj en sida

Hemma spelar jag på min Switch uteslutande i dockat läge. Med min Pro Controller (den bästa handkontroll Nintendo har släppt). Men när jag är utsocknes, som i detta fall på resande fot under semestern, gör sig flexibiliteten i Nintendos konsol påmind. Då får det bli bärbart läge.

Varje gång jag spelar bärbart påminns jag om hur otroligt oergonomisk Switch är. Var detta det bästa Nintendo kunde åstadkomma? Switch känns väldigt obalanserad med en väldigt tung enhet i mitten och lätta kontroller på sidorna. Mitt främsta problem med JoyCon-kontrollerna, som är hemska hur man än använder dem, är för platta för att vara bekväma för händerna.

Jag hade önskat att Switch såg ut mer som Steam Deck, alltså var mer greppvänlig. Jag klarar tyvärr inte av att spela på min Switch särskilt länge utan att känna obehag. Lösningen är att vila enheten på en kudde, vilket förstås fungerar. Och det finns naturligtvis tillbehör att köpa, som Horis split pad. Men varför ska man behöva lägga ut extra pengar för att få spela bekvämt?

JoyCon har jag aldrig kommit överens med, de duger nätt och jämt att spela med, så det är inte så konstigt att det även gäller i bärbart läge. Det är uppenbart att Nintendo prioriterat flexibiliteten och funktionen att ta loss kontrollerna framför ren bekvämlighet. Det verkar vara en trade off som de flesta accepterar. Men jag hade önskat att Switch såg lite mer ut som Steam Deck.

Tänk om Switch kunde se ut så här på baksidan.
(Visited 74 times, 1 visits today)