Välj en sida

Mega Drive Mini är en av många fina minikonsoler som släppts de senaste åren. Med drygt 40 klassiska titlar i en liten burk erbjöd den mycket för pengarna.

Jag behöll den emellertid inte ikopplad här hemma så länge. Dels för att många av 90-talets 16-bitstitlar är ganska svårtillgängliga för den moderna människan, dels för att det blev lite för många konsoler ikopplade på en gång.

Nu är emellertid Mega Drive Mini 2 på ingång, och åter igen kittlar det i nostalginerven. Denna gång ska nämligen även ett antal Mega-CD spel finnas med, och det lockar naturligtvis lite extra. Totalt 61 spel ingår, varav 12 Mega-CD-titlar. Det är galet många, och i listan är det svårt att bli besviken.

Mega Drive Mini 2 utannonserades först för USA och Japan. Nu är det klart att den släpps även i Europa. Den 27 oktober är det dags, tre år efter den förra minikonsolen, och priset ser ut att landa på runt en tusenlapp. Men se till att förboka så snart det går, Sega har nämligen sagt att de inte lyckats producera särskilt många.

(Visited 74 times, 1 visits today)