Välj en sida

Fem år har gått sedan Microsoft lanserade Xbox Game Pass, omgående döpt till ”Netflix för spel” på nätet. Det var en ganska bra beskrivning av något helt nytt inom TV-spelsbranschen.

Själv hoppade jag på i augusti 2017 och har alltså haft Game Pass i exakt fem år nu utan avbrott. Jag har faktiskt aldrig avvägt att säga upp prenumerationen.

Sedan 2017 har Game Pass vuxit. Den senaste siffran vi fick var 25 miljoner i januari 2022. Troligen är tillväxten något långsammare än Microsoft hoppats på, för det är långt mellan de officiella uppdateringarna av antalet prenumeranter.

Att Game Pass är en oerhört prisvärd tjänst råder det däremot inga tvivel om. För en hundralapp i månaden får jag tillgång till hundratals spel, både gamla och nya. Framför allt gillar jag utbudet av indietitlar som jag kanske inte hade vågat köpa men som jag mer än gärna testar nu tack vare Game Pass.

För fem år sedan tyckte jag att Game Pass var ett intressant alternativ som jag ville stödja och uppmuntra. Då var det en smal tjänst, närmast ett skelett jämfört med vad det har utvecklats till. I dag känns Game Pass för mig lika oumbärligt som Netflix. Jag använder det inte varje dag, men det ska liksom bara finnas där när lusten faller på.

Jag ser dock inte Game Pass som en ersättare till mitt fysiska spelsamlande. Däremot är det ett utmärkt komplement. Tillgängligheten gör det så enkelt och billigt att testa nya spel att tjänsten är oemotståndlig. Hittills har varken Sony eller Nintendo lyckats kontra Game Pass i mina ögon.

(Visited 96 times, 1 visits today)