Välj en sida

Capcom släppte en remake av klassikern Resident Evil 2 i januari 2019. Det var ett riktigt bra spel. Sedan dess har jag återvänt till det ett flertal gånger och tyckt mer och mer om det.

Capcom visade hur en remake ska göras. Spelet har en perfekt balans mellan gammalt och nytt, vilket betyder att utvecklarna lyckats behålla den gamla känslan från originalet och samtidigt förnya gameplay och det tekniska. Det är ingen enkel bedrift. Resultatet blev en av de bästa remakes jag spelat, om inte den allra bästa.

Resident Evil 2 blev en succé 1998 och remaken gjorde bra ifrån sig två decennier senare. Nu har Capcom offentliggjort att remaken passerat 10 miljoner sålda exemplar. Det är riktigt, riktigt bra. Och välförtjänt.

Nu väntar vi på remaken av Resident Evil 4, som äntligen blivit officiellt utannonserad efter åratal av rykten och spekulationer. Den 24 mars är det dags.

Hurra!
(Visited 93 times, 1 visits today)