Välj en sida

Vi fick slutligen en bekräftelse på ett envist rykte: The Last of Us kommer som remake till PlayStation 5.

På Geoff Keighleys Summer Game Fest, som ersätter E3 i år, avslöjades en del nya spel. Ett av dem var Naughty Dogs remake av mästerverket The Last of Us. Nästan tio år efter debuten på PlayStation 3 hittar spelet nu till sin tredje PlayStation-konsol (en välgjord remaster kom till PS4).

Remaken ska erbjuda moderniserat gameplay, bättre kontroll och förbättrade strider och utforskning, enligt Naughty Dog. Därtill är det förstås upphottat rent grafiskt.

The Last of Us är ett av mina favoritspel genom alla tider. Jag älskar det. Det är ett mästerverk. Men jag är egentligen inte jättesugen på att spela om det. Jag kan berättelsen på in- och utsidan, jag kan de bästa scenerna utantill. Och för mig förstörde uppföljaren min bild av karaktärerna och hela världen som Naughty Dog hade byggt upp. Tyvärr.

Det ska inte uteslutas att jag kanske kommer falla till föga ändå och köpa spelet efter sommaren. Det finns inte så mycket annat spännande att spela på PS5 än så länge.

The Last of Us Part I, som spelet nu kallas, kommer till PS5 den 2 september. Priset är satt till 69,99 dollar, vilket betyder minst 700 kronor i Sverige. Fullpris, således.

(Visited 84 times, 1 visits today)