Välj en sida

Playground har bekräftat det vi alla kunde anta, att nästa del i den mäkta populära Forza Horizon-serien är under utveckling. Studion söker nu designers till spelet.

Forza Horizon tillhör mina favoriter bland racingspel genom historien. Men serien har gått in i något slags lunk där inte så mycket händer från en uppföljare till en annan. Forza Horizon 5 var extremt likt Forza Horizon 4, som i sin tur var väldigt likt Forza Horizon 3. Och så vidare.

Det säger något att jag spelade Forza Horizon 3 och 4 väldigt, väldigt mycket medan jag ägnat betydligt mindre tid i Forza Horizon 5. Det kändes helt enkelt inte särskilt engagerande. Jag hade sett allt förut, och därför blev betyget också snäppet lägre.

Det behöver hända något i Forza Horizon 6 för att det spelet ska kännas relevant och mer än bara en förströelse för ögonblicket.

Några önskemål:

  • Mer varierat gameplay. Släng in motorcyklar, båtar och små flygplan för att öka variationen. Forza Horizon är redan mer en sandlåda än ett genuint racingspel.
  • Skippa festivalen. Hela temat bakom Horizon-spelen är en festival som vid det här laget är så uttjatad och gäspframkalande att det är dags att frångå den helt och hållet.
  • Sila snacket. Det pratas mycket i Horizon-spelen. FH5 var inte ett dugg bättre. Karaktärerna är aldrig tysta, och deras hippa attityd står mig upp i halsen efter några timmar. Snälla, var tysta. Låt mig köra.
  • Något nytt. I FH3 introducerades vinterväder genom det utmärkta DLC:t Blizzard Mountain. I FH4 fick vi årstider som helt förändrade banorna. FH5 har inte kunnat kontra något av detta än.
  • Spännande DLC. Både FH3 och FH4 hade bra DLC, FH5 har inte alls haft något som fått spelet att kännas nytt och fräscht igen.

Läs även:
Recension: Forza Horizon 5
Recension: Forza Horizon 4
Recension: Forza Horizon 3

(Visited 52 times, 1 visits today)