Välj en sida

Till min relativt nya TV sitter fem konsoler ikopplade: Xbox Series X, Xbox One X, Xbox 360, PlayStation 5 och Switch. Samtliga via HDMI, förstås.

Här hemma finns emellertid betydligt fler konsoler med äldre kontakter, från komposit till scart. Dessa behöver lite hjälp på traven för att kunna spelas på en modern TV.

Jag har forskat i detta länge nu och kommit fram till att den bästa helhetslösningen ser ut att vara en OSSC – Open Source Scan Converter. Den kostar en del och är förmodligen bland de dyraste lösningarna, men förefaller å andra sidan ge bäst resultat. Vilket i slutändan, om man är seriös med att kunna spela på sina gamla konsoler, är viktigast över tid.

Det senaste året, lite drygt, har jag primärt ägnat min speltid åt att beta av titlar som blivit liggande. Det har varit fullt fokus på Xbox One och PlayStation 4. Nu börjar jag om inte gå i mål så att åtminstone se slutet på backloggen. Jag kommer fortsätta året ut, men de spel jag varit mest sugen på att spela i min hylla har jag nu bockat av. Det börjar bli lite svårare att hitta spel som jag helhjärtat vill lägga min tid på.

Detta öppnar upp för möjligheten att upptäcka och återupptäcka en hel del spel till Mega Drive, Mega-CD, Saturn, Gamecube, Xbox och Dreamcast. Där är backloggen tämligen omfattande.

Så i sommar ska det spelas retrospel!

Jag återkommer med reflektioner när jag börjat använda min OSSC. Vilket förmodligen blir i sommar då det finns mer tid.

Sega Rally – en av många klassiker jag ämnar återuppleva under året.
(Visited 95 times, 1 visits today)