Välj en sida

För några år sedan pratades det om en TV-serie baserad på Alan Wake. Remedy var nyfikna men det blev inget mer av det. Förrän nu. AMC har köpt rättigheterna för att göra en TV-serie av den plågade deckarförfattarens kamp mot mörkret.

Det är på modet att göra serier av TV-spel nu. The Last of Us är som bekant i produktion, och på Paramount+ går just nu Halo. Just den serien är emellertid en varningslampa eftersom skaparna uttryckligen inte har tagit hänsyn till spelen.

Just detta hoppas jag verkligen inte blir fallet med serien Alan Wake. Det finns ett intressant och komplext universum att utforska här. Min förhoppning är att Remedy kommer jobba tätt med AMC för att få till den där rätta känslan i serien (som förhoppningsvis inte blir längre än den behöver vara). Då skulle detta kunna bli riktigt bra.

Mer vet vi inte än. Remedy har även låtit meddela att utvecklingen av Alan Wake II, som blir studions första skräckspel, går bra men att de tvärtemot tidigare löften inte kommer visa upp något i sommar. Spelet ska släppas 2023, men jag sätter en stor brasklapp vid det. Bli inte förvånad om det skjuts fram till 2024.

(Visited 51 times, 1 visits today)