Välj en sida

Sonic-samlingen Sonic Origins avslöjades för snart ett år sedan. Nu har ett omslag dykt upp, och det mesta tyder på att vi snart får ett lanseringsdatum.

Sonic fyllde 30 år i fjol, så vad hade varit bättre än att släppa både ett nytt Sonic-spel och en samling av de bästa tvådimensionella äventyren.

Nu blev det inte så. Pandemin var säkert en förklaring, för jag gissar att Sega hade planerat att fira storartat. Sonic Frontiers släpps i stället mot slutet av 2022. Innan dess är det dock troligt att vi får möjlighet att spela den nya samlingen.

Sonic Origins innehåller Sonic the Hedgehog, Sonic 2, Sonic 3 & Knuckles och Sonic CD. Äntligen släpps alltså det fantastiska Sonic 3 & Knuckles igen! Det har varit ignorerat i samling efter samling. Dessutom ska spelen vara i widescreen-läge.

Jag ser väldigt mycket fram emot Sonic Origins och hoppas att de kommer leverera. Tills dess kommer jag dock ta en titt på Saturn-spelet Sonic Jam, den förmodligen bästa samlingen som släppts. Det damp ned i brevlådan runt påsk.

Uppdatering: Sonic Origins släpps den 23 juni. En midsommarpresent, med andra ord! Trailer här.

(Visited 109 times, 1 visits today)