Välj en sida

Mitt intresse för Shenmue är över 20 år gammalt. Jag minns fortfarande känslan av att spela Shenmue på min Dreamcast för första gången.

Jag gick på gymnasiet, hade ännu inte flyttat hemifrån, och Sega verkade vara tillbaka på riktigt. Vid sidan om fantastiska spel som Sega Rally 2, Sonic Adventure och Jet Set Radio släppte Sega genom Yu Suzuki även det banbrytande Shenmue.

Resten är, som de säger, historia. Om än en ganska tragisk sådan om ouppfylld potential, en 18 år lång väntan och felprioriteringar. Shenmue III var en uppföljare vi fans väntat i nästan två decennier på, och visst var jag tacksam för att denna fortsättning blev verklighet. Men i sin strävan att blidka fansen tog Yu Suzuki en rad märkliga beslut som gjorde att slutprodukten blev lidande.

Jag backade Shenmue III med gott om pengar på Kickstarter och har köpt en rad samlarutgåvor. Men min passion för Shenmue har svalnat något de senaste åren. Ändå kunde jag inte riktigt motstå när det dök upp en finfin figur för förbokning på Segas sajt.

Figurer av Shenmue-karaktärer är ovanliga. First 4 Figures har gjort två av Ryo, som i dag går för fantasisummor på Ebay. Sega säljer emellertid mest Sonic-figurer på sin sajt.

Nu har dock Numskull i samarbete med Sega har tagit fram denna fina figur. En cirka 25 centimeter hög Ryo som skildras där han dras in i slagsmålet på Heartbeats Bar i det första spelet. Kanske inte det motiv jag själv hade valt, men definitivt en av seriens mest tillfredsställande QTE.

Vad säger man? Ja, tack. Någon gång i augusti beräknas den dyka upp i posten.

Detaljrikedomen är fin.

(Visited 99 times, 1 visits today)