Välj en sida

Efter en tids intensiva rykten har Sony släppt nyheten om PlayStations Game Pass-utmanare. Men ”Spartacus” visade sig”bara” bli ett nytt PlayStation Plus. Sony slår ihop PS Plus och PS Now till en ny tjänst.

Nya PlayStation Plus ska lanseras någon gång i sommar och kommer då erbjudas i tre nivåer:

PlayStation Plus Essential
Erbjuder samma som i dag för cirka 90 kronor i månaden eller 600 kronor per år.

PlayStation Plus Extra
Samma som ovan fast med 400 PS4- och PS5-spel samt utvalda titlar från PlayStation Studios och tredjepartsutgivare för ungefär 140 kronor i månaden eller en tusenlapp per år.

PlayStation Plus Premium
Samma som ovan fast med ytterligare 340 spel, PS3-spel via strömning och molnaccess till spel från PlayStation, PlayStation 2 och PSP för ungefär 170 kronor i månaden eller 1200 kronor per år.

Jag är inte helt såld på det Sony erbjuder här. Det känns som en betydligt mindre attraktiv tjänst än Microsofts Game Pass. Det var å andra sidan väntat. Sony har hela tiden varit tydliga med att de inte tänker bygga en tjänst där alla de egna förstapartsspelen ingår från dag 1. De ser helt enkelt ingen ekonomi i detta, så den som hoppades på detta lurade sig själv. Sony hade offentligt uteslutit detta.

Det vi sannolikt kommer få se, vid sidan om drösvis av spel från äldre PlayStation-generationer (vilket ju är trevligt i sig), är spel till PS4/PS5 som är cirka ett år gamla. Då har Sony hunnit tjäna tillräckligt på att sälja spelet i butik och digitalt och kan erbjuda det i sin prenumerationstjänst.

Skälet till att mitt intresse är ganska svalt är att jag redan har Xbox Game Pass och siktar på att använda min PS5 till exklusiva spel, precis som jag använde min PS4. Tiden räcker inte riktigt till för att utnyttja två tjänster fullt ut, och då blir PlayStation Plus en utgift jag inte riktigt är redo att betala.

Detta är förutsatt att det inte blir en retrotjänst som helt enkelt är oemotståndlig. Det återstår lite att se var tyngdpunkten kommer ligga, hur utbudet kommer se ut.

(Visited 92 times, 1 visits today)