Välj en sida

Jag beslöt att spela klart Gears of War-serien och började genom att ta mig an det 15 år gamla Xbox 360-spelet Gears of War i februari. Jag kunde konstatera att det visserligen hade åldrats rent tekniskt men att gameplay fortfarande höll.

Uppföljaren Gears of War 2 är väldigt snarlik. Spelmekaniken är i princip identisk, det bygger fortfarande på till synes ändlösa strider mot horder av fiender och det är lika linjärt som det första spelet. Men ändå är Gears of War 2 så mycket bättre. Det känns verkligen som att utvecklarna lärde sig mycket från det första till det andra spelet.

The Coalition har framför allt lyckats väl med något som det första spelet saknade: variationen. Vi bjuds på betydligt mer variation i allt från strider till miljöer och vapen. Här ser vi strider med fordon och från fordon, gigantiska bossar och maffiga vapen.

Berättelsen är också mer engagerande med ett antal närapå gripande scener. Tempot är högt, precis som i det första spelet, och i vanlig ordning står mänsklighetens öde på spel.

Efter att blivit lite mätt på Gears efter det första något repetitiva spelet tvekade jag en aning innan jag beslöt att ge mig direkt in i uppföljaren. Men Gears of War 2 är bättre på varje enskild punkt, och detta med bred marginal. Det är verkligen en fröjd att spela från början till slut. Snyggt är det också. I ärlighetens namn är det inte ofta ett spel som är närmare 15 år gammalt håller så här bra.

Betyget skulle landa på en klockren 9/10.

Det är en mörk framtid som målas upp.
(Visited 151 times, 1 visits today)