Välj en sida

Det var Josef Fares som stal rubrikerna på årets The Game Awards genom att vinna priset för årets spel (It Takes Two). Men Geoff Keighleys årliga och växande gala bjöd även på en rad riktigt fina trailrar för och avslöjanden om kommande spel. Den slog förstås inte när Microsoft till allas stora förvåning avtäckte Xbox Series X för två år sedan, men på spelfronten var det ändå ett stabilt år för galan.

Grafik! (Hellblade II: Senua’s Saga)
Även om jag betvivlar att det faktiskt var äkta gameplay vi fick se är det nog få som tvivlar på att Hellblade II kommer se vansinnigt snyggt ut. Äntligen en riktig nextgen-titel, inget crossgen som hålls tillbaka av gammal hårdvara. Om det blir ett bra spel återstår förstås att se. Själv håller jag på med det första Hellblade och är lite tudelad i mina intryck.

Lovande! (Star Wars Eclipse)
Jag är egentligen helt ointresserad av Star Wars, har aldrig brytt mig om denna globalt älskade franchise. Men nu när den talangfulla studion bakom Heavy Rain och Detroit: Become Human ska snickra ihop ett nytt Star Wars blir till och med jag lite nyfiken. Quantic Dream behärskar onekligen starka narrativ.

JA! (Alan Wake II)
Så kom då äntligen den officiella utannonseringen: Alan Wake II kommer 2023. Det är nog få som tror att spelet inte försenas, men att vi fick veta att det faktiskt är under utveckling var fantastiskt nog. Jag kan vänta.

JA! ( A Plague Tale: Requiem)
Det första spelet var en riktig sleeper hit, jag upptäckte det av en slump (recension här). Men uppenbarligen sålde det tillräckligt bra för att rättfärdiga en uppföljare. Requiem ser ruggigt läckert ut, och kanske går nu A Plague Tale från AA till AAA.

NJA… (Tunic)
Lilla retrodoftande spelet Tunic visades första gången upp på E3 2018 och såg smått bedårande ut. Sedan har det varit rätt tyst om det, men nu vet vi när det släpps: 16 mars 2022. När vi fick se mer gameplay är jag dock inte fullt lika hypad som tidigare.

Hoppet (Sonic Frontiers)
Vi hade redan fått en liten smygteaster av det kommande Sonic-spelet, nu fick vi en CGI-trailer, en titel och ett lanseringsfönster: Sonic Frontiers släpps hösten 2022. Det är svårt att ha några egentliga förhoppningar utifrån det lilla vi fick se, men för ett gammalt Sonic-fan är hoppet det sista som överger en. Sonic Forces var, som jag konstaterat, ett haveri med potential. Det fanns faktiskt positiva delar av detta spel, som soundtracket, växling mellan 2D och 3D och vissa bra banor och bossar. Sonic Team behöver få ordning på kontrollen och renodla sitt gameplay till Sonic Frontiers.

NEJ! (Slitterhead)
Japanska skräckisar brukar betyda något alldeles speciellt, och när vi snackar skaparen av Silent Hill stiger genast pulsmätaren rejält. Men trailern för Splitterhead gav inte direkt mersmak. Jag hade mycket hellre föredragit en remake av det första Silent Hill, faktiskt.

(Visited 89 times, 1 visits today)