Välj en sida

Netflix går från klarhet till klarhet när det gäller kriminaldokumentärer. Serien om Madeleine McCanns försvinnande var fascinerande, inte minst för att allt från misstänkta till poliser och journalister intervjuades.

Nu har jag sett en tysk miniserie om en försvunnen kvinna. Ett fall som verkar simpelt visar sig bli rena rama Hollywoodfilmen. Om det inte hade varit sant, hade historien känts för osannolik.

Birgit Meier, 41, försvinner spårlöst i tyska Lüneberg den 14 augusti 1989. Polisen riktar genast misstankarna mot maken. Paret är på väg att skiljas och mannen har redan träffat en ny kvinna. Men några bevis har de inte.

Fallet blir kallt och många år senare tar Wolfgang Sielaff, pensionerad polischef och Birgit Meiers bror, saken i egna händer. Han sätter ihop ett team av experter som börjar granska fallet. Det de hittar är skakande.

Mer ska jag inte säga, för den här serien bör ni se. Den är i fyra entimmesavsnitt, är långsamt berättad men intressant från första minuten till sista. Den är fascinerande och närmast trollbindande om ett tragiskt fall, inkompetent polisarbete och en anhörigs envishet.

(Visited 68 times, 1 visits today)