Välj en sida

Efter över ett decenniums väntan har alla fans nu något att se fram emot: Remedy utannonserade Alan Wake II på nattens Game Awards.

Alan Wake släpptes till Xbox 360 våren 2010 och var ett actionspel med vissa skräckinslag. Det var inte ett läskigt spel, men med fantastisk miljödesign och soundtrack lyckades Remedy ändå skapa en småläskig stämning.

Den här gången vill den finska studion göra ett skräckspel på riktigt. Alan Wake II ska alltså bli betydligt mer skräck än action, och det ser vi fram emot. Det ska också bli väldigt roligt att se om de tar gameplay från Control eller göra något helt nytt. Givet att Control hade ett fantastiskt gameplay som gjorde sig bäst i ett actionspel känns det onekligen som att de behöver bygga något nytt från grunden.

Det som gjorde Alan Wake så bra var karaktärerna, miljöerna, soundtracket och berättelsen. Jag tycker inte att de har lyckats skapa en så bra balans sedan dess, så det ska förstås bli oerhört spännande att se hur de tar gamla lärdomar från tidigare spel med sig till detta nya äventyr.

Alan Wake II släpps till PC, Xbox Series X/S och PlayStation 5 någon gång 2023.

Läs även:
Min recension av Alan Wake Remastered

(Visited 83 times, 1 visits today)