För att fira att Xbox fyller 20 i år har Microsoft både lottat ut en del merchandise och släppt en helt ny handkontroll.

Den är knappast den vackraste kontrollen jag skådat, men jag tänkte mig den som en 20-årssouvenir mer än något annat. Så fick det bli.

Microsoft är duktiga på att släppa handkontroller. De finns i alla möjliga färger och genom Xbox Design Lab är det också möjligt att skapa sin egen till samma pris, vilket de är ensamma med att erbjuda än så länge. Det är faktiskt rätt coolt.

Nåväl. Jubileumshandkontrollen, då. Den kom i en fin kartong och förutom färgerna och designen är den identisk med andra Xbox Series X/S-kontroller. Transparent plast är kanske inte vad jag hade valt, men det finns åtminstone en ”20”-logga på.

För den som är ännu mer nostalgiskt lagd har Hyperkin en modern variant av den gamla klassiska Duke-kontrollen (som jag köpte för två år sedan). Den är lite häftig och har något slags historiens vingslag över sig. Men jag skulle inte ersätta en Xbox Series-kontroll med den mer än för någon timme.

Xbox-chefen Phil Spencers namnteckning och Xbox-nickname
finns på insidan av batteriluckan.
(Visited 97 times, 1 visits today)