Välj en sida

I 33 månader har Nintendo Switch varit den bäst säljande konsolen i USA. I september bröts den sviten när PlayStation 5 tog över tronen. Är detta ett skifte? Har Switch sina bästa år bakom sig? Kanske är det inte riktigt så enkelt.

Även om PS5 sålde bäst i september (svårt att veta differensen mellan formaten eftersom NPD inte lämnar ut några siffror) betyder det inte att Switch störtdyker. Skälet till tronskiftet är sannolikt att Sony lyckats få ut fler enheter på den nordamerikanska marknaden medan Nintendo fokuserat på att tillverka så många enheter av sin nya OLED-modell som möjligt.

Det är fullt möjligt att Switch är tillbaka på tronen igen i oktober. Eller att Xbox står som nummer ett. Marknaden är väldigt oförutsägbar för tillfället, och det har mindre med spel att göra än med det ryckiga tillflödet av konsoler.

Som bekant har pandemin ställt till med enorma problem i både produktion och leverans av varor världen över. Detta drabbar även spelbranschen, där vi sett förseningar av fysiska exemplar av spel och, förstås, begränsad tillgång på Xbox Series X och PS5.

Både Sony och Microsoft har flaggat för att tillgången på respektive konsol kommer vara begränsad in på 2022. Hur länge vet ingen i dag, men vi får ställa in oss på att det kommer dröja innan vi kan gå in i en butik och plocka en från hyllan. Under tiden kommer Switch sannolikt finnas tillgänglig för den som bara måste ha en konsol.

(Visited 99 times, 1 visits today)