Hitintills har nyheterna om Halo Infinite mestadels handlat om multiplayer. Det är begripligt, Halo blev trots allt stort tack vare ju multiplayer och co-op.

Men vissa av oss älskade Halo för kampanjen och har längtat efter mer information om just denna. I dag släppte 343 Industries och Xbox en gameplaytrailer som berörde just singleplayerkampanjen.

Det ser kort sagt ganska lovande ut. Cortana är borta, det har vi vetat länge, men hon kommer få en ersättare. Viktigast av allt: fokus är nu helt och hållet på Master Chief igen. Det är precis vad som behövs efter det relativa snedsteg som Halo 5 var där uppmärksamheten splittrades mellan Master Chief och den ointressante Locke.

Jag är försiktigt optimistisk att Halo Infinite kommer att leverera en riktigt stabil och underhållande kampanj för oss ensamspelare. Jag tror inte att Halo någonsin kommer bli lika stort och relevant som serien var när den peakade med Halo 3 genom rekordlanseringen 2007, men för Xbox kan det räcka med att Infinite blir det mest framgångsrika Halo som 343i har utvecklat.

Gameplaytrailern finns att se här!

(Visited 98 times, 1 visits today)