Välj en sida

Jag hade förbokat Sonic Colours: Ultimate, remastern av det ganska hyllade Wii-spelet. Nu är det försenat – men bara för oss i Europa samt Australien och Nya Zeeland och bara om du köpt den fysiska utgåvan. Den digitala finns redan tillgänglig, trots att spelet släpps på måndag.

Orsaken till förseningen sägs vara logistiska problem. Så kan det säkert vara, men att spelet ändå släpps digitalt medan vi andra får vänta (till den 1 oktober, som det ser ut just nu) säger en del om hur lågprioriterade vi som köper fysiskt är.

Den digitala försäljningen ökar på den fysiskas bekostnad varje år. Trenden är tydlig: spel på skiva är på väg bort. Hade vi som köper fysiskt varit en bred majoritet i stället för en krympande minoritet hade Sega troligen aldrig vågat släppa spelet digitalt innan en hel kontinent får tillgång till den fysiska utgåvan.

Nåja, inget ont som inte för något gott med sig. Förseningen ger mig åtminstone tid att sätta tänderna i nästa oavslutade backloggprojekt: God of War. Jag har tagit en lång paus från detta rätt krävande spel. Nu har jag september på mig att gå i mål.

(Visited 104 times, 1 visits today)