Välj en sida

Ryktena stämde. Det kommer en remaster av Alan Wake senare i år. Remedys atmosfäriska skräckis från 2010 får alltså nytt liv till Epic Games Store, PS4, PS5, Xbox One och Xbox Series X/S.

Jag spelade om Alan Wake i fjol, lite för att hedra tioårsdagen av Xbox 360-spelet, och kunde konstatera att det höll förvånansvärt bra fortfarande. Så jag skriker egentligen inte alls efter en remaster. Men det är inte främst för mig denna är tänkt utan för alla som inte ännu har fått nöjet att spela Remedys, i mina ögon, bästa spel.

Nytt nu är alltså att även PlayStation-ägare chansen att stifta bekantskap med den plågade författaren. Alan Wake har annars hela tiden varit Xbox- och PC-exklusivt.

Det är svårt att se denna remaster som något annat än ett sätt att öka intresset för en uppföljare. I så måtto är jag helt och hållet för den. Det är ytterst få spel jag längtat efter mer än Alan Wake 2.

Huruvida vi får en fysisk release av Alan Wake Remastered återstår att se. Jag håller åtminstone tummarna.

(Visited 120 times, 1 visits today)