Välj en sida

Sommaren lider sakteliga mot sitt slut och med detta tar en intensiv spelhöst snart vid. De stora lanseringarna inträffar vanligtvis under oktober och november, men även i september brukar vi få en del godbitar. Mitt fokus i höst och vinter kommer vara Forza Horizon 5 (5 november) och Halo Infinite (sannolikt senare i november), men det är inte det enda jag ser fram emot.

Redan om en knapp månad den 7 september drar nämligen en Seganostalgisk höst igång i form av en remaster av Wii-spelet Sonic Colours. Det är ett av få Sonic-spel jag aldrig har spelat, och det har ganska gott renommé så jag ser verkligen fram emot att få pröva Sonic Colours Ultimate på min Xbox Series X.

Spola fram ytterligare en månad och vi får en spelsamling jag har drömt om i ungefär ett decennium: Super Monkey Ball Banana Mania släpps den 6 oktober. Denna remaster inkluderar de två första spelen samt Super Monkey Ball Deluxe, samtliga Gamecube-spel även om Deluxe även kom till Xbox och PS2.

Jag var inte särskilt förtjust i HD-remastern av Wii-spelet Super Monkey Ball Banana Blitz HD. Framför allt förstod jag inte syftet med att släppa en HD-version av ett spel som aldrig var särskilt bra till att börja med.

Super Monkey Ball Banana Mania är något helt annat, nämligen en samling av de tre bästa Monkey Ball-spelen. En samling som lär glädja alla som älskade Gamecube-spelen. Av vad jag sett hittills har remastern gjorts med omsorg, och massor av minispel finns att tillgå.

Här blir det ett köp till Switch för att kunna nyttja gyrofunktionen. Det är dessutom som gjort för att spela bärbart i soffan.

Sonic Colours får nytt liv på nya konsoler.
(Visited 163 times, 1 visits today)