Välj en sida

Tidigt i år bestämde jag mig för att 2021 skulle bli ett backloggens år. Jag har under de senaste åren köpt alldeles för många spel och spelat alldeles för få av dem. Eftersom året verkade bli ett ganska mediokert spelår på grund av förseningar i pandemins spår var det ett utmärkt tillfälle att börja beta av de spel jag redan har.

Nu när ett halvår har passerat kan jag titta bakåt och inse att det, trots en strikt begränsad speltid på grund av heltidsarbete och två små barn, har gått ganska hyggligt. Målet var modest: att klara ut ett spel i månaden. Hittills har jag kunnat lägga nio backloggspel till handlingarna, men då har jag tagit pauser, varav den senaste varade i nästan två veckor.

Det viktigaste målet, och själv poängen med ett backloggår, var att inte köpa fler spel än jag spelar ut. Det är ganska nyttigt att sätta sådana mål. Dels begränsar det spontanhandlandet och leder till mer välmotiverade inköp, dels får jag chansen att faktiskt uppleva spel som jag haft ospelade under lång tid. Spel som ofta förtjänar ens tid.

Hittills har det resulterat i både några riktigt fina och några väldigt frustrerande spelupplevelser. Jag väljer att fokusera på de förstnämnda, där mitt andra försök med Metro Exodus föll väldigt väl ut och resulterade i en mycket fin spelupplevelse.

Årets överraskning är onekligen Terminator: Resistance (mer om det här), som var betydligt mer underhållande än jag hade väntat mig. Årets gladaste upplevelse hittills är Ghostbusters (reflektioner här), som verkligen kändes som den tredje filmen fast som spel.

Efter att ha klarat ut Gears 5 tog jag en liten sommarpaus. Nu är jag i full färd med nästa spel, ett betydligt lättsammare sådant: Lego City Undercover.

Backloggen 2021 så långt:

  1. Metro Exodus
  2. Terminator: Resistance
  3. Ghostbusters: The Video Game Remastered

(Visited 81 times, 1 visits today)