Välj en sida

Årets E3 blev inte riktigt vad vi är vana vid. Microsoft hade en av sina bästa shower någonsin sett till innehåll, men det är något som saknas när direktkontakten med livepubliken inte finns där.

Några jätteöverraskningar fick vi inte från något företag. Nintendo överraskade oss visserligen med Metroid Dread, men mycket annat som fick oss att höja på ögonbrynen var det inte.

Det finns ett antal titlar som skulle göra mig lite sådär extra glad inombords. Vissa av dem är osannolika långskott, andra har funnits med i ryktesfloden under en tid. Sega har redan utannonserat Super Monkey Ball-samlingen jag har längtat efter, och efter att Shenmue III blev verklighet mot alla odds kan man inte riktigt dödförklara några spel över huvud taget. Så låt oss drömma lite.

Silent Hill Remake
Det har gått drygt 20 år sedan det första Silent Hill släpptes till PlayStation. Uppföljaren, som släpptes till både PlayStation 2 och Xbox, anses alltjämt som ett av de bästa skräckspelen någonsin. Kanske peakade Konamis skräckserie någonstans där, för även om det har släppts flera uppföljare sedan dess är det inget som riktigt har toppat Silent Hill 2. Det spelet håller än i dag, men det allra första lider av den svaga hårdvaran och skulle verkligen behöva en riktig remake. Jag tror att det skulle vara möjligt att blåsa nytt liv i serien igen med en remake av samma kvalitet och ambitionsnivå som Capcom åstadkommit med Resident Evil.

Sega Rally
När jag växte upp var Sega Rally bland det hetaste man kunde spela om man gillade racingspel. Såväl i arkadhallen som i vardagsrummet. I dag känns spelen lite som Bambi på hal is, men vid 90-talets mitt behärskade jag sladdarna genom isiga och grusiga kurvor med briljans. Jag skulle gärna vilja återuppleva den där känslan av att jaga hundradelar i ett spel som ställer krav på spelaren utan att tappa arkadkänslan. DiRT-serien har inte riktigt det.

Alan Wake: Return
En ren uppföljare till Alan Wake har jag önskat i över tio år. Efter sidospåret Alan Wake’s American Nightmare har Remedy dock ägnat sig åt annat. I deras senaste spel Control gjorde faktiskt den plågade författaren en sorts comeback, och det är tydligt att Remedy knutit ihop sina tre senaste storspel narrativt. Nu går faktiskt rätt seriösa rykten om ett Alan Wake 2, även om inget konkret har kommit ur dessa rykten än, och det viskas om att Remedy kanske har en PlayStation-exklusivitet på gång. Jag vågar påstå att nästan ingen skulle bli gladare än jag om ryktena skulle visa sig stämma. Oavsett vilket format Alan Wake 2 hamnar på.

Jet Set Radio 3
Jet Set Radio är ett spel som nästan definierar hur Sega såg ut runt millennieskiftet innan företagets konsolverksamhet brakade samman och det tvingades bli en simpel tredjepartsutvecklare till sina forna konkurrenter. Kaxigt, coolt och innovativt är tre ord som beskriver Jet Set Radio. Ett tredje spel skulle förmodligen vara en nischtitel som tilltalar oss gamla Sega-rävar i första hand. Men vi begär inte mycket, vi kräver ingen påkostad AAA-titel. Bara att få återse Tokyoto en gång till.

Var är Virtua Tennis?

Virtua Tennis
Ända sedan Pong har tennis varit den perfekta sporten att göra spel av. Sega tog detta till helt andra nivåer i sitt första Virtua Tennis. Men efter några trötta uppföljare till Xbox 360 och PS3 har serien legat i träda. Det släpps faktiskt knappt några tennisspel alls längre, vilket är synd och skam. Antagligen säljer de inte. Jag skulle däremot ögonblickligen köpa ett nytt Virtua Tennis, för även om jag inte är ett dugg intresserad av sporten i verkliga livet är det få spel som är så underhållande som ett välgjort tennisspel.

Shenmue IV
Nå. Detta är i dagsläget mest en önskedröm, men det vore konstigt att inte inkludera ett nytt Shenmue på en sådan här lista. Berättelsen är ännu inte avslutad, och i ärlighetens namn rörde den sig knappt framåt alls i Shenmue III (recension här och efterföljande reflektioner här). Vilket onekligen är ett bekymmer när man äntligen får chansen att göra en tredje del. Shenmue IV har potential att bli ett både bättre och fylligare spel, och Yu Suzuki borde ta chansen att avsluta sin berättelse i och med detta. Men precis som tidigare är frågan varifrån finansieringen ska komma.

Men när?
(Visited 90 times, 1 visits today)