Välj en sida

E3 är över. Innan det ens hann börja, känns det lite som. Så många utvecklare och utgivare saknades i år, inte minst Sony som nu hoppat över E3 två år i följd och gör sin egen grej. Men det betyder inte att det saknades intressanta spel.

Här är fem som vi fick se på E3 som jag ser fram emot. Vissa spel, som Starfield, är fortfarande lite för abstrakta för att jag ska ha en klar uppfattning om dem.

5. Replaced (2022)
Detta pixeläventyr doftar dåtid men ser samtida ut. En imponerande trailer satte sig verkligen på näthinnan tack vare designen och musiken. Om det inte bara är yta utan också har djup i kontroll och berättelse kan Replaced bli något riktigt, riktigt bra.

4. Super Monkey Ball: Banana Mania (5 okt resp. 5 nov 2021)
Det spel på Nintendo Direct som jag blev mest sugen på var faktiskt en samling av gamla klassiska Super Monkey Ball-titlar. Äntligen har Sega gjort remasters av de första (och bästa) spelen. Switch-ägarna får chansen att spela det före alla andra, men i november släpps det även till PlayStation och Xbox.

3. A Plague Tale: Requiem (2022)
Jag gillade A Plague Tale: Innocence skarpt. Det var en av årets stora överraskningar 2019. Det var vad som brukar kallas ett AA-spel och sålde tillräckligt bra för att Asobo skulle snickra på en uppföljare. Samspelet mellan Amicia och lillebror Hugo var starkt i det första spelet, likaså atmosfären som låg lika tät som likstanken. Tvåan har en del att leva upp till.

2. Halo Infinite (nov/dec 2021)
Det har gått sex långa år sedan Halo 5, och efter en utdragen och problemtyngd utveckling är det äntligen dags för Master Chief att rädda världen. Måtte det hålla.

1. Forza Horizon 5 (9 nov 2021)
Jag spelar fortfarande Forza Horizon 4 regelbundet snart tre år efter lanseringen. Det håller hur bra som helst än, och Mario Kart 8 har visat att vi inte behöver uppföljare till välgjorda racingspel varje år. Snart är det dock dags att lämna Storbritannien för Mexiko. Forza Horizon 5 ser fantastiskt ut och jag tvivlar inte en sekund på att det också kommer bli det.

(Visited 89 times, 1 visits today)