Välj en sida

Jag har just köpt en Xbox Series X. Lite tidigare än planerat. Detta gör mig förstås lite extra sugen på att se vad Microsoft har att visa upp på årets digitala E3-mässa.

Den höga efterfrågan och låga tillgången på PlayStation 5 har gjort att Sony konstaterat att övergången från PS4 till PS5 kommer bli cirka tre år. Vi kan alltså räkna med många cross gen-titlar framöver, varav många förmodligen var planerade att bli PS5-exklusiva (så mycket för ”vi tror på generationer”). Det är som det är, och många PS4-ägare lär inte klaga på att få tillgång till något nedbantade versioner av nya spel.

Även Xbox Series X är fortfarande mer eller mindre slutsåld överallt. Även om det lär lätta tidigare än för PS5, kvarstår faktum att den efter ett halvår på marknaden i princip inte går att köpa i butik.

Med detta sagt behöver Microsoft visa upp något konkret nu. 2022 och framåt ser potentiellt fantastiska ut, men deras interna studior måste börja leverera redan i år.

Detta är vad jag skulle vilja se som ett minimum den 13 juni:

 • Halo Infinite som imponerar
  Den första uppvisningen av gameplay från Halo Infinite förra sommaren resulterade i ett debacle som fick 343i att omstrukturera utvecklingen och skjuta fram releasen i ett helt år. Nu är det allt eller inget som gäller. Halo Infinite måste bara slå, och det får gärna visa vad Xbox Series X går för också.
 • Stor avtäckning av Starfield
  Det sägs att Bethesdas kommande stortitel Starfield ska bli Xbox-exklusivt men att spelet inte släpps förrän tidigast 2022. Att visa upp det nu som ”console exclusive” skulle dock öka intresset för Xbox.
 • Forza Horizon 5
  Xbox Series X/S blev första Xbox-konsol att lanseras utan ett nytt racingspel. I år borde det vara dags för den femte delen i Playgrounds mästerliga Horizon-serie. Det ryktas om Mexiko. Jag hoppas att det blir exklusivt för nya Xbox.
 • Något helt nytt från Xbox Game Studios
  Microsoft har shoppat loss rejält de senaste åren och Xbox Game Studios har vuxit till 23 studior. Men flertalet av de projekt som offentliggjorts ligger flera år framåt i tiden. Jag hoppas att vi får se något nytt, något spännande, något annorlunda, från någon av alla studior, och att det släpps redan i år eller tidigt 2022.
 • Ett exklusivt tredjepartssamarbete
  Även om ryktena runt Hideo Kojima inte stämmer (för mig kvittar det, ärligt talat) önskar jag att Xbox kan visa upp ett nytt exklusivt spel från en spännande tredjepartsstudio. Xbox One led av på tok för få exklusiva titlar, och när Microsoft själva inte levererade var det få tredjepartsstudior som var särskilt intresserade att utveckla exklusivt för plattformen. Detta kan komma att ändras denna gång, och jag skulle inte bli chockad om det i så fall blir en titel som släpps direkt på Game Pass.
(Visited 86 times, 1 visits today)