Välj en sida

Jag har velat fram och tillbaka, kollat tillgången och bett att få bli informerad när Xbox Series X och PlayStation 5 finns i lager hos en rad återförsäljare. Jag har till och med snokat runt på andrahandssajter för att se prisnivån. Mest för att hålla lite koll, inte mer.

Det är uppenbart att PS5 är mer eftertraktad, det märks både på tillgången och andrahandspriserna. Men Xbox Series X har inte heller stått och samlat damm i butik, och så fort ElGiganten, Mediamarkt eller någon annan fått dem i lager har de försvunnit.

Jag hade tänkt vänta till i höst. Faktum är att jag varit på väg att köpa en Switch. Men den låga tillgången på den nya generationens konsoler och ett pyrande sug fick mig att slå till när det väl dök upp några få konsoler att beställa.

Efter visst övervägande blev det en Xbox Series X. Nu väntar jag bara på att få hem och packa upp konsolen. Och det är faktiskt ingen brådska, jag har fullt upp med Gears 5 som en del i mitt backloggsprojekt just nu och listan av exklusiva Series X/S-titlar är som bekant förfärligt kort. Det kan således hända att den får stå i sin kartong i några dagar.

Det blev en dyr affär. Ett grundpris på 499 dollar betyder som alla vet betydligt mer i Sverige. Med alla skatter och tillägg kostar Xbox Series X 5700 kr (PS5 är 200 kr dyrare av någon anledning). Det gör den till den dyraste konsolen jag har köpt (om än ej inflationsjusterat).

Den dittills dyraste spelkonsolen var också en Xbox, nämligen den allra första, som gick loss på 5000 riksdaler 2002. Det var fasansfullt mycket pengar då, särskilt för en student, och jag svor att aldrig lägga ut så löjligt mycket pengar på en spelkonsol någonsin igen. Men å andra sidan har jag haft enormt mycket glädje av min Xbox genom åren, så den var värd pengarna.

Nu hoppas jag bara att Microsoft har en hel del att visa upp på E3. Även om jag har en backlogg att ta hand om, och dessa spel fungerar lika bra på Xbox Series X som min gamla Xbox One X, vill jag förstås även åt nya, riktiga nextgen-titlar.

Mina intryck av Xbox Series X kommer förstås. Så fort jag pluggat in den, fört över alla gamla spel och kommit igång.

(Visited 116 times, 1 visits today)