Välj en sida

Nintendo Switch släpptes i mars 2017 och ända sedan dess har den flugit av hyllorna världen över. Nintendo har fått kämpa för att möta efterfrågan. Vid årsskiftet passerade den 80 miljoner sålda enheter, målet är nu inställt på att slå Wii (som slutade på drygt 101 miljoner). Vilket de lär göra.

Personligen har jag dock aldrig varit sugen. Det vore helt felaktigt att påstå att det inte finns några spel till Switch, men jag tillhör inte Nintendos målgrupp utan finner mina spel på PlayStation och Xbox. Till skillnad från Wii U har Switch fått ett riktigt brett tredjepartsstöd, så många spel som släppts till Sonys och Microsofts konsoler kommer även till Nintendos hybridkonsol. Men det betyder ju även det motsatta – spel till Switch kan även spelas till Xbox One och PS4.

Det som gör att Switch skiljer ut sig är förstås, som det alltid har varit, de exklusiva Nintendo-titlarna. Och det är här jag brukar finna det svårt att motivera det höga pris som Nintendo tenderar att hålla under hela generationen. Zelda, Mario och Animal Crossing är helt enkelt inte varumärken som är viktiga nog för mig, och jag har inget som helst intresse i sådant som Labo eller Ring Fit.

Det som gör mig lite sugen nu är den nya Mario Red & Blue Edition. Jag är en sucker för specialdesignad hårdvara (det var därför jag köpte Gears 5-utgåvan av Xbox One X trots att jag redan ägde en One X), och detta är en riktigt läcker Switch i rött och blått.

Nintendo har varit rätt konservativa och endast släppt specialdesignade Switch-konsoler där dockan och JoyCons varit i olika färger. Här är dock även själva enheten röd.

Som vanligt när ett köp-begär uppstår måste man fråga sig ”behöver jag verkligen denna?” Svaret är vanligtvis ”nej, inte direkt, men jag vill ha den” och så trycker jag på ”beställ”. 2021 är dock backloggens år, och som föräldraledig med maximalt någon timme per dag att spela vore det dårskap att köpa en ny konsol. Särskilt nu när jag håller på att beta av äldre spel till PS4 och Xbox One.

Om jag köper en Switch lär det dock bli denna fina rödblå modell. Kanske nästa år då. Några spel till den finns ju trots att upptäcka, och i takt med att alltfler Wii U-titlar portas över blir Switch alltmer intressant. Även om det är vansinnigt att betala fullpris för samma spel en gång till.

Mario Red & Blue Edition är den första Switch-konsolen i annan färg än svart.

(Visited 152 times, 1 visits today)