Välj en sida

Ett nytt Indiana Jones-spel. Det var inte riktigt vad jag satt och trodde eller ens hoppades på. Men nu är det utannonserat av snart Microsoftägda Bethesda att Machinegames, som utvecklat de senaste årens Wolfenstein, ska ge oss ett nytt Indiana Jones.

Innehåll, titel eller något annat konkret om själva spelet är inte känt, och det kommer dröja innan vi får veta mer. Men redan en kort teaser räcker för att göra mig oväntat glad.

Vi vet inte om det kommer bli i första eller tredjeperson. Men om Machinegames inte har sadlat om helt kan vi räkna med en hel del action. Kanske som en blandning mellan Uncharted och de nya Tomb Raider-spelen, vilket inte vore helt fel. Även om jag gärna hade tagit ett något långsamma spel med fokus på utforskning och pussel.

En annan fråga är förstås till vilka format det kommer. Microsofts uppköp av ZeniMax, där Bethesda ingår, väntas bli klart under de kommande månaderna. Xbox-chefen Phil Spencer har inte velat säga om detta betyder att alla spel under ZeniMax paraply blir Xbox-exklusiva.

Hur det blir med nya Indiana Jones får vi alltså se, men alla Xbox-ägare kan i alla fall se fram emot spelet redan nu. Detta kan vara den sortens spel som Xbox verkligen behöver.

Indiana Jones and the Last Crusade var ett av de spel
jag köpte till Mega Drive under fjolåret.

(Visited 48 times, 1 visits today)