Välj en sida

Så har då äntligen Resident Evil Village (eller Resident Evil 8 om vi så vill) fått ett lanseringsdatum. Den 7 maj släpps det till PlayStation 4, PlayStation 5 och, såvitt vi vet, även till Xbox One och Xbox Series. Ingen covid-försening, alltså.

Att Capcom beslöt att släppa det till de äldre konsolerna var inte jätteoväntat, det lär ha varit under utveckling en längre tid till dem. Men det var välkommet. Särskilt med tanke på hur svårt det fortfarande är att få tag i en PS5 eller Xbox Series.

Av det vi fått se hittills att döma bygger Capcom vidare på Resident Evil 7, vilket jag gillade. Capcom gjorde något nytt och spännande med serien genom att byta från tredje- till förstapersonsperspektiv. Skräcken blev betydligt mer påtaglig. Att spelet hade tråkiga fiender och tappade avsevärt mot slutet efter en riktigt lovande start var trist, men det var likväl en uppfräschning av grundkonceptet. Precis som Resident Evil 4 (vars remake vi inte fått bekräftad än).

Nu kan vi se fram emot lite skräck lagom till våren. För den som vågar. Om inte annat kan det ju vara värt slanten för att få se en väldigt, väldigt lång och bystig vampyrdam, som tycks vara en återkommande karaktär i Resident Evil Village.

Se den senaste trailern här.

Ännu en mysig boning att utforska.

(Visited 79 times, 1 visits today)