Välj en sida

Det är få saker som får en att känna sig så gammal som insikten om att det gått tio, femton eller tjugo år sedan man gjorde si eller så. Besökte den där platsen. Såg den där filmen. Spelade det där spelet.

2021 blir ett jubiléernas år. Xbox och Gamecube fyller 20 år, och detsamma gäller förstås Halo som var ett lanseringsspel. Nintendo 64, Tomb Raider och Resident Evil fyller 25 år, Sonic och därmed mitt eget spelande på någon sorts seriös nivå ofattbara 30 år.

Det är när man tittar bakåt på detta sätt som ens egen ålder blir så där smärtsamt uppenbar och svår att förneka. Herregud. Jag firar 30 år som gamer i år. Det betyder att jag varit med om konsollanseringar sedan 1994, även om det var först 1999 som jag var med i matchen på riktigt via lanseringen av Dreamcast.

Förhoppningsvis kommer vi får se en del jubileumsutgåvor eller kärleksfulla remakes för att fira en del spelserier. Capcom har redan gjort ett otal remakes av Resident Evil, men än har vi inte fått en enda remake av det allra första Tomb Raider från 1996. Jag tror definitivt att intresset skulle finnas hos en bredare allmänhet.

Vi kan nog räkna med att Sega vill uppmärksamma Sonics 30-årsjubileum, men huruvida det blir genom ett helt nytt spel eller bara några inlägg i sociala medier är en annan femma. Helst av allt skulle jag vilja se Sonic Mania 2, men det är väl att hoppas på för mycket.

Tiden flyger!

(Visited 75 times, 1 visits today)