Välj en sida

Året går mot sitt slut. Om några veckor är det dags att summera 2020 och utse årets spel, årets flopp, årets överraskning och så vidare. Redan nu på torsdag är det dock dags för The Game Awards, Geoff Keighleys växande show som sammanfattar året som gick (men tyvärr missar de spel som släpps sent på året).

Det har som jag tidigare konstaterat varit ett konstigt spelår, men det har trots allt inte saknats stora titlar. Resident Evil 3, The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, Watch Dogs Legion samt inte minst Assassin’s Creed Valhalla, Call of Duty: Black Ops Cold War och det kommande evighetsprojektet Cyberpunk 2077. Även om 2019 var ett bättre spelår är 2020 inget skitår för den som gillar tunga AAA-titlar.

Jag skulle bli förvånad om inte The Last of Us Part II blir den stora vinnaren på Game Awards. Nomineringarna borgar för det. Säga vad man vill om detta spel (och det gör jag gärna), det är utan tvekan årets mest omtalade, älskade och hatade titel. Det berörde alla som spelade det, även om långt ifrån alla gillade hur. För vissa av oss, eller tydligen ganska många, var det årets besvikelse. För andra generationens upplevelse.

Så här dags på året brukar jag veta vilket som blir årets spel för min egen del, men i år är det fortfarande höljt i dunkel. Cyberpunk 2077 landar den 10 december och det blir, såvida det inte ligger något oväntat under granen, mitt sista spel för året.

Jag har medvetet undanhållit mig från alla nyhetsuppdateringar och allt nytt gameplay som CD Projekt Red har släppt för att försöka gå in med ett öppet sinne. Eftersom det är ett open world-spel är det i grunden inget för mig, men å andra sidan utnämnde jag ett annat open world-spel, The Witcher III, till generationens bästa spel. Så vem vet.

(Visited 77 times, 1 visits today)