Välj en sida

343 Industries har nu offentliggjort att Halo Infinite, som skulle ha släppts till premiären av Xbox Series X, kommer släppas hösten 2021. Det blir alltså ett år försenat och allt tyder på att de behöver den extra tiden.

I en intressant intervju på Halo waypoint utvecklar studion sina tankar om den kritik som de fick, som enligt dem själva var konstruktiv och låg i linje med vad de själva tyckte (säkert?) samt hur Halo Infinite nu förbättras tack var den extra tid som studion fick.

Förseningen var inget lätt beslut, men det var förmodligen helt nödvändigt. Även om det lilla vi fick se av Halo Infinite i somras visade ett spel jag säkert hade haft roligt med, var det inte en sekund av det som doftade next-gen.

Detta försöker 343 nu ändra på. Såvitt vi vet ska dock spelet fortfarande släppas till Xbox One. I detta läge, när det ska släppas ett helt år efter att Xbox Series X och S har lanserats, kan jag tycka att de kan släppa Xbox One helt och hållet. De flesta skulle förstå och respektera ett sådant beslut. Men jag tror inte att Microsoft kommer gå den vägen.

Det roliga med ett releasedatum i slutet av 2021 är att de skulle kunna tajma in det som ett 20-årsjubileum. Den 15 november 2001 släpptes nämligen den första Xbox tillsammans med det första Halo. Något säger mig att de kommer försöka med detta för att hedra Halo som varumärke och den betydelse det haft för Xbox sedan dess.

Det första Halo spelades med denna.
Halo Infinite kan faktiskt spelas med den moderna varianten som kom häromåret.
(Visited 47 times, 1 visits today)