Välj en sida

Sedan gamla Loading gick i graven för drygt två år sedan har jag migrerat till FZ-communityt på nätet. Det har varit en mycket angenäm upplevelse.

Det är inte lätt att hålla ihop ett spelforum och ett community. Det gör sig verkligen inte självt utan bygger på frihet under ansvar.

Ett megaforum som ResetEra har utartat i en politiskt korrekt sekt som är direkt obehaglig och har väldigt lite med spel att göra. På NeoGAF kan tonen tvärtom bli lite onödigt och oprovocerat hård. Gamereactor har en generellt sett yngre målgrupp och stinker av fanboyism, och så vidare.

FZ håller däremot, helt enkelt, en perfekt balans. Det är trevligt, välkomnande och helt igenom behagligt. Det finns också en närhet till användarna som andra sajter saknar.

Fragzone-fredag är oerhört trevligt, och under fredagskvällen hölls en uppesittarkväll då FZ-redaktionens topp 20-spel under 2020 utsågs och en insamling startades till Barncancerfonden. På drygt två och en halv timmar samlades över 125 000 kronor in, vilket var FZ-rekord och helt fantastiskt.

Det som hände i går är ett exempel på när ett spelforum och sajt blir något större än dess enskilda användare. När man gör något stort tillsammans. Det är faktiskt något fint, i synnerhet ett år som detta som varit så mörkt på många sätt.

Känslan när man slår rekord och pengarna går till barn med cancer.

(Visited 91 times, 1 visits today)